fit

De voordelen van sporten in een warmtecabine

Trainen in de hitte wordt steeds populairder nu mensen zich bewust worden van de voordelen die het biedt. Hittecabines zijn een effectieve en efficiënte manier om alle voordelen van trainen bij hoge temperaturen te krijgen, zonder het gedoe van het zoeken naar een sauna of hot yoga studio. In deze blog bekijken we waarom trainen in een warmtecabine zo gunstig kan zijn voor je gezondheid 

De voordelen van warmte voor je spieren 

Een van de belangrijkste voordelen van trainen in een warmtecabine is dat het de spierprestaties en flexibiliteit kan helpen verbeteren. Als je je spieren blootstelt aan hogere temperaturen, ontspannen ze zich sneller en gemakkelijker in diepere strekkingen. Dit helpt om je gewrichten minder te belasten, terwijl je maximaal profijt hebt van elke oefening die je doet. Het verhoogt ook de doorbloeding van je spieren, wat de pijn na een training kan helpen verminderen en zelfs de hersteltijd kan versnellen als je geblesseerd bent 

Verbeterde circulatie 

Warmtecabines zijn ook geweldig voor het verbeteren van de circulatie in je hele lichaam. De verhoogde temperatuur veroorzaakt verwijde haarvaten en een verhoogde bloedstroom, waardoor zuurstofrijk bloed sneller en efficiënter naar alle delen van je lichaam wordt gebracht. Deze verbeterde circulatie kan helpen vermoeidheid te verminderen, je energieniveau te verbeteren, en zelfs je immuunsysteem te versterken. Het is ook niet alleen goed voor sporters; een betere bloedsomloop is gunstig voor iedereen! 

Meer calorieën verbranden 

Tot slot kan sporten in warmtecabine je helpen om meer calorieën te verbranden dan bij normale lichaamsbeweging alleen! Dat komt omdat je bij hogere temperaturen harder moet werken door toegenomen transpiratie en uitdroging door de hitte. Als zodanig kun je tot 20% meer calorieën verbranden dan normaal – waardoor het een ideaal hulpmiddel is als je probeert af te vallen of gewoon fit te blijven! 

Conclusie 

Trainen in een warmtecabine heeft talrijke voordelen die het een geweldige aanvulling maken op ieders trainingsroutine – of je nu een sporter bent die een voorsprong zoekt of iemand die gewoon gezond wil blijven in het algemeen! Het bevordert niet alleen betere spierprestaties en meer flexibiliteit, maar het stimuleert ook de bloedsomloop in je hele lichaam en helpt je bij elke sessie meer calorieën te verbranden! Dus als je op zoek bent naar iets nieuws en anders dat je kan helpen om je training een niveau hoger te tillen – probeer dan vandaag nog te trainen in een warmtecabine!